Thomas Mark - Journalist ved Viborg Stifts folkeblad og korrespondent ved UEFA

Thomas Mark - Journalist ved Viborg Stifts folkeblad og korrespondent ved UEFA

Da jeg stod med mit eksamensbevis i hånden, havde jeg aldrig nogensinde forestillet mig, at jeg skulle være journalist. Jeg havde fulgt en rød tråd, der hed ”oplevelsesøkonomi inden for kultur” – herunder særligt fodbold. Så da chancen bød sig, var jeg meget glad, også fordi jeg nu har fået et mere indgående kendskab til arbejdsgangene på en redaktion.

Fortæl om en typisk arbejdsdag for dig. 

Som sportsjournalist og korrespondent for UEFA har jeg fornøjelsen af at se en hel masse sport. 50-60 kampe bliver det til på årsbasis. Det betyder, at jeg i snit er på arbejde mindst én gang i ugen, året rundt, ferier inklusiv. Det giver en masse skæve arbejdstider som fx til EM-slutrunden i fodbold i Polen, hvor jeg var ude at rejse i over tre uger. Men det er også det, der gør mit job spændende. Når sporten er ens store passion, og man er så heldig at få lov at arbejde med formidling af den, så tager man gerne skæve tider med.

Hvor tæt er dit hidtidige karriereforløb på de karriereforestillinger, du havde under dit studium?

Da jeg stod med mit eksamensbevis i hånden, havde jeg aldrig nogensinde forestillet mig, at jeg skulle være journalist. Jeg havde fulgt en rød tråd, der hed ”oplevelsesøkonomi inden for kultur” – herunder særligt fodbold. Så da chancen bød sig, var jeg meget glad, også fordi jeg nu har fået et mere indgående kendskab til arbejdsgangene på en redaktion.

I hvor høj grad drager du nytte af din uddannelse i dit daglige arbejde?

Jeg benytter det meget på det ubevidste plan. Naturligvis er de journalistiske redskaber, som vi kort var inde omkring på studiet, i særdeleshed anvendelige. Men hele måden at tilgå virksomheden og mine kollegaer på er præget af min forståelse fra studietiden – også selvom jeg ikke arbejder med markedsanalyse, målgrupper, sociale medier mm., som var mine primære fokusområder på studiet.

I hvor høj grad bruger du de kompetencer, som gruppe- og projektarbejdet har givet dig i dit nuværende job?

Ganske meget. Igen på det ubevidste plan. Men jeg kan se fra min tid på arbejdsmarkedet, hvor ubeskrivelig vigtig den del er. Da jeg arbejdede for DBU og skulle indgå i både interne og eksterne samarbejdsgrupper, var det fantastisk at trække på min erfaring med gruppedynamik og projektorienteret arbejde.

Kan du huske nogle spændende projekter eller samarbejdsvirksomheder fra studietiden?

Jeg havde en fremragende studiepraktik i Vejle Boldklub, hvor grundlaget for den afsluttende del af mit studie blev lagt. Jeg lærte en masse hele vejen rundt om den kommunikative del ved sådan en type virksomhed - med masser af hands on og efterfølgende studiejob samt assistance til at lave mine undersøgelser ved mit speciale.

Beskriv en god oplevelse, du havde med gruppen ud over det faglige.

Jeg havde masser af gode oplevelser – det er svært at pege en ud. Men jeg har altid ment, at det var vigtigt at være socialt aktive med hinanden ud over gruppearbejdet. Det giver bonus, når man sidder i de sene aftentimer og knokler med at afslutte projektarbejdet.

Det/de bedste minder fra AAU?

Tirsdagsbyture… Nej, mere fluffy vil jeg nok sige det gode sammenhold, der var.

Er der en underviser, du specielt husker fra din AAU-tid? – og hvorfor?

Thomas Borchmann – hamrende intelligent og samtidig intimiderende, han rykkede virkelig ved noget substantielt. Det samme gjorde flere andre; bl.a. Søren Lindhardt, Jürg Zeller, Martin Mølholm, Helle Alrø. Andre undervisere var med til at give mig en skarpere faglig profil; Tem Frank Andersen, Tove Rasmussen, Peter Allingham og ikke mindst min specialevejleder Søren Husted.

Hvor har du dit faglige netværk fra – hvor meget af det stammer fra studietiden?

Lige nu er mit faglige netværk fra studietiden ikke stort. Men jeg har flere gode venner fra tiden, som jeg måske en dag kan få hjælp fra – eller selv hjælpe.

Hvad er dine fremtidsdrømme?

Det er svært at sige. Lige nu handler det som ung far og familiemenneske om at få hverdagen til at fungere. Med tiden er det igen at arbejde med kommunikation på et mere strategisk plan.

Hvad er den største oplevelse, du har haft i dit arbejdsliv?

At være frontmand på noget så stort som en U21-EM slutrunde med over 100.000 tilskuere til kampene og alt det grundarbejde, der løb forud. At stå i selve afviklingsperioden og se, at folk er tilfredse med det arbejde, man har gjort. Det er stort.

BLÅ BOG  for Thomas Mark

Job: Journalist, Viborg Stifts Folkeblad, og korrespondent, UEFA

Tidligere jobs: Kommunikationsmedarbejder, Silkeborg IF Invest A/S og DBU (Dansk Boldspil Union)

Uddannelse på AAU: Kommunikation

Dimissionsår: 2009

Fødeby: Skive

Fødeår: 1982

Denne testimonial er udarbejdet af AAU Alumni

Testimonials