Freecycle Space går ud på at skabe et område på universitetet, hvor studerende kan indlevere fx køkkenudstyr eller bøger, som de ikke længere selv har brug for, men som kan have værdi for andre, til genbrug. Meningen er, at det skal være gratis at bytte sig til nye ting i en cirkulær økonomi, hvor tingene bliver genbrugt i stedet for at blive smidt ud.
Idéen blev udviklet af en gruppe studerende heriblandt Melissa Møller, der har en bachelor i kommunikation og digitale medier og nu læser på kandidatuddannelsen i kommunikation på Aalborg Universitet i København. Teamet har fundet sammen som frivillige i et projekt under miljøorganisationen Oikos, der har som mål at skabe bæredygtige løsninger på universiteter. Om deres løsning, Freecycle Space, siger Melissa Møller:
- Tanken er, at det skal være synligt og nemt for studerende, så man ikke bare smider ting ud. Det giver god mening især for udvekslingsstuderende, der kommer til Danmark og har brug for en masse ting i en kortere periode, at de ikke bare smider tingene på lossepladsen, når de forlader landet igen. Det er for det bæredygtige aspekt og på ingen måde for at tjene penge.
Som kommunikations- og marketingmanager i gruppen er det Melissa Møllers ansvar at kommunikere om idéen, så den kan blive ført ud i livet blandt andet ved at skabe indhold på sociale medier, for eksempel ved at lave en quiz. Her kan hun i høj grad trække på kompetencer fra kommunikation og digitale medier. Hun siger:
- Jeg føler mig ret godt rustet på grund af min uddannelse og den brede form for kommunikationslæring herfra. Jeg kan bruge viden fra både min bacheloruddannelse og kandidatuddannelse i kommunikation. Men det handler også for mig om at få nogle af de ting fra studiet afprøvet i praksis.
I første omgang skal Freecycle Space bredes ud på CBS, men på sigt, er det meningen at nå ud til andre universiteter - også Aalborg Universitet.